Taidemaalari


Pentti Kokko syntyi Sortavalassa 24.8.1938. Luonteva ja nopea piirustustaito edesauttoi opettajaseminaarissa erikoistumista kuvaamataidon opettajaksi. Taidemaalaus opettajantyön ohessa johti ensimmäiseen omaan näyttelyyn Lieksassa 1970, sikäläisen taideyhdistyksen perustamiseen ja myöhemmin päätoimiseen taiteilijan ammattiin.

Tärkeän osan Pentti Kokon työskentelystä muodostavat erilaiset tilaustyöt ja muotokuvat. Maisema - luonto tai kaupunki - on Kokolle keskeinen aihepiiri. Kaupunkimiljöön olennaisen löytäminen sekä sen pelkistäminen yhdistyneenä yksityiskohtaiseen piirtäjän jälkeen ovat tehneet Pentti Kokon kaupunkikuvista suosittuja. Monipuoliset erilaisin tekniikoin toteutetut luontokuvat - metsä-, vesi- ja kasviaiheet – säilyttävät arvonsa ja suosionsa luonnon ja maiseman muuttuessa entistäkin paremmin.

”Luonto ja ihmisen rakentama maisema ovat ehtymättömiä maalausaiheitani. Realistista ilmaisuani olen viime aikoina pelkistänyt yhä enemmän ja hakenut uusia, tuoreita ulottuvuuksia aiheiden käsittelyyn. Ennakkoluuloton tutustumineuusiin taiteilijoihin on tuonut tekemiseeni uutta potkua ja modernimpaa otetta.”