Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuma

29.5.2022 klo 10.00 -17.00


Pentti Kokon Kotiateljee Villa Tilkku

Pentti Kokon ateljeessa ja puutarhassa on taidenäyttely sekä työnäytös puutarhassa ” näin maalaan akvarellin” klo 14.00.

Terassin PopUp-kahvilassa voi viihtyä ja nauttia tuoreista leivonnaisista, kahvista, teestä ja oman puutarhan mehusta.

Puutarhassa käsityöläisten töitä ja luontaistuotteiden myyntiä: Tiina Paakkarin ihanat Shetlannin villapaidat sekä puiset ja metalliset korvakorut, Riitta Järventien pussukat, käsilaukut, kukkarot ja kangaskassit, Mervi Juutilaisen makramee amppelit ja paracord-koiranhihnat, Satu Kallion ByLula-tuotteet käsinvalmistetut kuusenpihkavoiteet ja yrttituotteet www.bylula.fi

Vanhojen ikkunoiden entisöinti perinteisillä menetelmillä klo 12-14.30, Asiantuntija Sirpa Salminen, ikkunoiden/huonekalujen entisöinnin opettaja.

Pirkkalan kunnassa Sääksjärven rannalla sijaitsevan Villa Tilkun päärakennus rakennettiin 1936 kesähuvilaksi, joka 1990 luvulla peruskorjattiin ympärivuotiseksi asunnoksi. Pentti Kokko ja Sari Mäkinen ostivat Villa Tilkun 2004 ja ovat kunnostaneet alkuperäisiä rakennuksia säilyttäen ja vanhaa kunnioittaen. Pihapiiriin valmistui 2010 ateljee Orivedeltä siirretyistä yli 100 vuotiaista hirsistä. Rakennuksessa on käytetty paljon kierrätysmateriaalia.

Pihapiirissä juoksentelee leikkisä Ässä-koira, ja kesäisin tepastelevat kukot Santtu- Matias ja Väiski sekä kirjavien kanojen parvi.

Tervetuloa!

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on koskettanut minua syvästi. Samaistun voimakkaasti ukrainalaisten kohtaloon. Saman hyökkääjän takia perheemme menetti kotinsa, ja joutui kaksi kertaa lähtemään Laatoka saaresta. Neljä perheemme lapsista lähetettiin sotalapsiksi .


Lahjoitin myyntiin kolme grafiikan työtäni, joiden tuotto meni kokonaan Ukrainan pakolaisten auttamiseksi. Moron Jari Mylläri kirjoitti jutun lehteen ja grafiikat ”Pispalasta”, ”Tammerkoski” ja ”Keskustori”myytiin hetkessä loppuun ( a 100 e ). Myynti tuotti 3 130 e, joka on lahjoitettu Tampereelle saapuneiden pakolaisten auttamiseksi.
Grafiikkani on vedostanut tunnettu tamperelainen kuvataiteilija taidegraafikko Emmi Vuorinen ja hän osallistuu keräykseen osaltaan vedostamalla toisen sarjan grafiikoistani. ����❤️
Myös Kehystyspalvelu Nyströmin ja Taideliike Kuvan yrittäjät osallistuivat työllään ukrainalaisten auttamiseksi.

Kakkossarjan grafiikkaa on vielä mahdollista ostaa Ateljee Villa Tilkusta Pirkanmaan Taidesuunnistuksen aikana la - su 23. -24.4. klo 11. -17.00.Lahjoitan päivien koko myynnistä 20 % Ukraina keräykseen.

Virolaiset ja suomalaiset akvarellimaalarit avasi 7. joulukuuta Võrun kaupungingalleriassa yhteisnäyttelyn aiheesta “METSÄ”.Metsä ja metsät ovat lähettäneet tietoisuutemme lapsuudesta lähtien ja turvanneet erityisen paikan sielussamme. Virolaiset pitävät itseään mielellään metsäihmisinä, sama koskee heidän suomalaisia sukulaisiaan. Metsien hyvinvointi on meille yhtä tärkeää.Tämä näyttely koostuu kahden metsäkansan ajatuksen hedelmistä. Tämä on laaja ala, jossa tarinankerronta ja vaikutelmia kerrotaan intuitiivisilla maalaustekniikoilla värien ja tekstuurin kielellä. Jokainen gallerian seinän akvarelli ei vain heijasta yleistä ja ulkoista lähestymistapaa metsän käsitteeseen, vaan myös kuvaa metsää meidän jokaisen sielussa.Vesiväritekniikassa ei ole järkevää ottaa ajankohtaista näkemystä liiallisesta metsäkadosta tai matalasta istutuksesta, vaan välittää tekijän tunteita. Ja tunteet perustuvat olettamukseen, että meillä on jatkossakin mieli säilyttää ja viljellä tätä ainutlaatuista rikkautta, emmekä jaa niiden kansojen kohtaloa, jotka ovat nopeasti rahallistaneet luonnonvaransa.Rauhallinen ja lempeä akvarellitaide mahdollistaa uusien teemojen yhdistämisen arjen tapahtumien tulkintaan – ilmastonmuutoksen pelkojen selviytymiseen ja elämän todellisten arvojen tunnistamiseen.Tämänvuotinen yhteisnäyttely suomalaisten kollegoiden kanssa on kolmas yhteinen katsaus naapureiden toimintaan ja saavutuksiin. Voidaan epäröimättä sanoa, että meillä on enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja ideoiden löytämisessä ja kirjaamisessa, ja jokainen näyttely naapureiden kanssa on virkistävää ja kiinnostavaa molemmille osapuolille.Näyttelyyn osallistuu 30 virolaista ja 22 suomalaista akvarellimaalaajaa”. Näyttelyn kuratoivat Tuuli Puhvel, Orest Kormašov ja Rein Mägar Julisteessa KAIRI ORGUSAARIN ja PENTTI KOKON akvarelli.

PENTTI KOKON TAITEEN MYYNTIPAIKKOJA


  • Tampere- Seuran myymälässä Raatihuoneen kivijalassa ( Kauppakatu 1 ) vedoksia ja kortteja.
  • Karjalan Liiton SieMie-myymälässä ja Villa Tilkussa myynnissä Pentti Kokon akvarellista painatettua adressia.
  • Kotiateljee Villa Tilkku jatkuva näyttely

Adressi

Kulttuuritoimitus: Pentti Kokko aiheena Simo Ollilan Kulttuuripotretissa 10.4.2020

https://kulttuuritoimitus.fi/artikkelit/kulttuuripotretit/kulttuuripotretit-35-pentti-kokko/

ME, SOTALAPSET - KIRJA

Erkki Kokon kirjottama kirja neljän Kokon veljeksen tarina sotalapsuudesta Ruotsissa

Me, sotalapset Minervan kustantama kolmas painos nyt saatavilla 25€, sis. postituskulut ( voimme postittaa suoraan saajalle )

pentti.kokko@wire.fi

Helsingissä kirjaa myy Erkki Kokko

erkkisakarikokko@gmail.com
050 529 2593